Det är nog alla som vet vad ”mikrolån” är, och för dem som är osäkra, så är mikrolån ett korttidslån som man tar i 1 – 3 månader. Det kan vara ett par tusen kronor eller max 15 000. Det finns efterhand många långivare och tanken är att tipsa om dem bästa och billigaste. Man vill ju inte betala för mycket när man ändå har akut behov av pengar.

Mikrolån är ett av flera begrepp för snabblån, som även kallas smslån, korttidslån med mera. Låneformen är främst avsedd för att lösa tillfälliga ekonomiska behov, som när det kommer onormalt höga räkningar någon månad.

Mikrolån i utlandet

Mikrolån i utlandetMikrolån är en benämning som även används i utlandet där det erbjuds mindre krediter. Mikrolån är även en låneform som privatpersoner i Afrika använder för att finansiera sina verksamheter och växa. Detta är helt enkelt ett mycket brett begrepp som kan innebära flera olika saker.

När det kommer till mikrolån i utlandet, för att finansiera hushåll och investeringar, så används ofta begreppet mikrofinansiering i stället för mikrolån. Läs mer om låneformen och dess egenskaper i detalj på Microlån.org.